MNASZ Sajtóközlemény – Új megbízott szakágvezető az MNASZ Rally Sport Bizottsága élén

2024. június 14. | Hírek

Tisztelt Sporttársak!

Az MNASZ Elnökségének megtisztelő megbízása folytán 2024. június 10. napjától kezdődően 90 napig szakágvezetőként dolgozom a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Rally Sport Bizottsága élén.

Ugyan közel 30 éve élek a legnépszerűbb autós szakág közegében – versenyzőként, sportvezetőként, rendezői érintettségben és, sajnos, a rendkívüli események megoldásában gyakran ügyvédi minőségben is -, de elsősorban a fiatalabb korosztályra tekintettel szeretnék röviden bemutatkozni, valamint bemutatni az új RSB tagjait.

Nem titkolt, sőt, kifejezett célja az Elnökségnek az, hogy a rallysport versenyzői- és nézői biztonsági szempontjai erősödjenek, a megalkotott szabályok valamennyiünk érdekében érvényesüljenek, a szakágban kiírt bajnoki sorozatok az elérhető legmagasabb szinten kerüljenek lebonyolításra.

Év közben hálátlan dolog egy munkafolyamatba vezetőként kapcsolódni, egyszemélyi felelősséget vállalni.

Adott esetben az a bizalom, melyet elődöm, Hoffer Zsolt szakágvezető úr – és csapata – különösen tisztességes és felelős munkával elért eredményei építettek bennem, átsegít a kezdeti nehézségeken. Zsolttal meglevő közvetlen, őszinte kapcsolatom pedig az általa megtervezett út értékeinek megőrzését is garantálja.

Az RSB tagjaiként általam felkért munkatársak személyének kiválasztásában a hitelesség, szakismeret, közmegbecsültség igénye vezetett, meggyőződésem szerint a legjobban döntöttem a bizottság tagjainak felkérése során:

Nyirfás Julianna a versenyzői érdekképviseletet látja el, szabályzatalkotási munkában tevékenykedik elsősorban.

Ifj. Tóth János az utánpótlás nevelése, versenyzői képzés elsődleges felelőse.

Kovács Levente a rendezők munkáját segíti tapasztalatával.

Pryma Zoltán az RSB menedzser-szemléletű működését koordinálja, általános felügyeleti tevékenységet lát el valamennyi részfeladat felett.

Fehérvári Csaba az MNASZ ORB promótere és névadója a HUMDA kapcsolattartója, gazdasági menedzser, a korábbi bizottság által megkezdett és folytatandó projektek egyik felelőse.

Zagyva Lajos a korábbi bizottságban megkezdett tevékenységét folytatja, pálya biztonsági és szakági megfigyelői, munkát végez.

Oláh Balázs feladata elsődlegesen az amatőr rally jelenlegi helyzetének a feltárása, szabályozott és biztonságos keretek közötti hatékony bevonása a sportág vérkeringésbe. A hazai rallysport utánpótlás-nevelésének, kisebb versenyeinek és versenysorozatainak maradéktalanul biztonságos körülmények közötti megrendezhetősége, a versenysorozatok egységes, egyértelmű szabályrendszer mentén történő kiírása az egyik legfontosabb, megkerülhetetlen feladat.

Boncz Elek a felelőse annak, hogy megfelelő, érthető és az elérhető legpontosabb, objektív kommunikáció működjék a sportágban. A „zuhanyhíradó” vagy „folyosói pletyka” ne zavarja meg a szakág célkitűzéseihez kapcsolódó feladatok, munkafolyamatok elvégzését, a tájékoztatás maradéktalanul és lehetőségek szerinti legrövidebb idő alatt jusson el a hazai rallytársadalomhoz.

Bízunk benne, hogy az 57. Mecsek Rally, mint a hazai autósport jelenlegi legtradicionálisabb rendezvénye a gondos házigazda, Pécs megyei jogú városának, a PSN Zrt.-nek, az előkészítésben és a szervezésben dolgozók eddig befektetett jelentős munkájának és törődésének köszönhetően – melyben külön köszönet jár Hoffer Zsoltinak és csapatának is! – a remények szerint a megszokott magas színvonalon zajlik le, a hétvégén ismét különleges sportélményt nyújtva a hazai és nemzetközi versenyző párosoknak valamint a sportág lelkes, nagyszerű szurkolótáborának egyarát.

Tisztában vagyok azzal, hogy a feladatok átvételére nem annyi idő van, amennyi kell, hanem annyi kell, amennyi van, a sportág jelenlegi különösen nehéz helyzetében egy új bizottság munkarendjének és céljainak a megismerésére pedig jogos az igény, így ezt a tervezetet a legrövidebb idő alatt a rally-társadalom elé fogjuk tárni.

A sporttársaktól és a szurkolóktól is nyitottságot és együttműködést kérek/kérünk, nyugodt és felelős munkát ígérek/ígérünk!

Élvezetes és biztonságos verseny-hétvégét kívánok Mindenkinek!

Sporttársi üdvözlettel,

Varga Attila
megbízott rally-szakágvezető

Friss hírek

Célegyenesben a II. WHB Győr Rally

A pénteki rajtceremónia előtt a győri városházán tartottak sajtótájékoztatót a II. WHB Győr Rally-val kapcsolatban, ahol fontos bejelentés hangzott el a verseny jövőjéről.