II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak

2024. május 06. | Hírek

Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is rajtvonal mögé állnak a háromnapos rendezvényen.

A magyar bajnokság második versenyhétvégéjével kapcsolatban folyamatosan érkeznek az információk. Megjelent a jóváhagyott versenykiírás, amely számos részletét tartalmazza a futamnak. Vannak azonban olyan területek, amelyeket egyelőre még nem hozott nyilvánosságra a sportszakmai vezetés. Ennek is megvan az oka. Ebben a körbe tartozik többek között a gyorsasági szakaszok pontos helyszíne is. Az időterv adott, a pályák azonban most még nem publikusak.

– Természetesen fontosnak tartjuk a versenyzők és a nézők tájékoztatását, ennek viszont még nem jött el az ideje – fogalmazott érdeklődésünkre Jacsó Tibor, az Észak-Magyarország Autó és Motorsport Zrt. (ÉMAM Zrt.) vezérigazgatója. – A futamra benevezett párosok időben megkapják majd az Itinert, amely minden helyszínt pontosan tartalmaz. Jelenleg is zajlanak az egyeztetések arról, hogy melyik pálya lesz teljesen vagy részben nézőktől elzárt terület. Ugyanakkor számunkra a legfontosabb szempont a közönség biztonságos elhelyezése. Amíg ezek a kérdések nem tisztázódtak le pontosan, addig nem hozzuk nyilvánosságra a gyorsasági szakaszokat. Utána viszont azonnal, hiszen tudjuk, hogy mindenki szeretné tervezni a hétvégéjét.

A II. Hell Diósgyőr Rally nevezési időszaka a hét elején kezdődött és egészen május 13-ig tart. Ezután derült ki pontosan, hogy a különböző bajnoki osztályokban mekkora mezőny érkezik az aszfaltos futamra. A verseny – és sajtóirodának a DVTK Stadion ad otthont, és a létesítmény körül állítják majd fel a szervizparkot valamint a rajt – céldobogót is. A futam előtti technikai átvételek a Magyar Autóklub és Szerviz telephelyén zajlanak.

A magyar bajnokság idei második futama május 24-én, pénteken egy látványos rajtceremóniával kezdődik, szombaton és vasárnap pedig hat-hat gyorsasági szakasz vár a párosokra. A legjobbakat és a célba érkezett egységeket szintén a DVTK Stadionnál köszöntik majd.

Friss hírek

Újra a Mecsekbe látogatnak a ralisok

Újra a Mecsekbe látogatnak a ralisok

Júniusban ismét a rali szerelmesei vehetik birtokba Baranyát. Ahogyan az elmúlt évben, ezúttal is a nyár első hónapjában rendezik meg a Mecsek Rallye-t, idén 57. alkalommal. A Pécs környéki aszfaltos utak június 13-15-e között ismét várják azt a csaknem 150 versenyzőpárost, akik a különböző sorozatokban, a két nap alatt összesen 12 gyorsasági szakaszon mérik össze tudásukat. Idén két, teljesen új formátumú szakasz biztosítja majd a változatosságot a régi klasszikus szakaszok mellett: Pécsvárad-Komló, illetve Abaliget-Orfű-Árpádtető ilyen formában még nem szerepelt a programban.

A HUMDA lett az Országos Rally Bajnokság promótere

A HUMDA lett az Országos Rally Bajnokság promótere

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. lett az Országos Rally Bajnokság (ORB) promótere. Az Ügynökség 2023 óta névadó támogatója a versenysorozatnak, a jövőben pedig a HUMDA kiemelt feladata lesz promóterként, hogy a jól bevált nemzetközi példák alapján minőségi, eladható termékké formálja a HUMDA Országos Rally Bajnokságot. A legfontosabb célok közé tartozik, hogy a szervezők minden esetben szavatolják a nézők, a versenyzők és a rendezvényen dolgozók biztonságát.