Az Esztergom-Nyerges Rallyval indul a hazai rallyszezon

2024. március 08. | Hírek

Az ORB2, ORB3 és a Historic Rally bajnokság résztvevői számára összesen nyolc, illetve öt gyorsasági szakasz vár a szezonnyitó Esztergom-Nyerges Rallyn, melyen az ORB és ORC mezőny is tesztelhet. 

Az idei szezon első magyarországi rally versenye március 23. és 24. között kerül megrendezésre, az Esztergom-Nyerges Rally keretében indul az ORB2-es, ORB3-as és Historic Rally bajnokság.  

Az aszfaltos verseny során az első napon kettő, míg a másodikon hat gyorsasági szakasz várja a Historic és ORB2 mezőny résztvevőit. Az ORB3 kategóriában indulók összesen öt szakaszt teljesítenek a verseny második napján. 

Az előbbi mezőny 73.55 km-t, míg az utóbbi 46.45 km-t tesz meg a verseny során. Emellett az ORB1 és ORC mezőnyöknek is lehetőségük nyílik a tesztelésre, hogy felkészüljenek az idei szezonra. 

Az Esztergom-Nyerges Rally versenykiírása

Friss hírek

Újra a Mecsekbe látogatnak a ralisok

Újra a Mecsekbe látogatnak a ralisok

Júniusban ismét a rali szerelmesei vehetik birtokba Baranyát. Ahogyan az elmúlt évben, ezúttal is a nyár első hónapjában rendezik meg a Mecsek Rallye-t, idén 57. alkalommal. A Pécs környéki aszfaltos utak június 13-15-e között ismét várják azt a csaknem 150 versenyzőpárost, akik a különböző sorozatokban, a két nap alatt összesen 12 gyorsasági szakaszon mérik össze tudásukat. Idén két, teljesen új formátumú szakasz biztosítja majd a változatosságot a régi klasszikus szakaszok mellett: Pécsvárad-Komló, illetve Abaliget-Orfű-Árpádtető ilyen formában még nem szerepelt a programban.

A HUMDA lett az Országos Rally Bajnokság promótere

A HUMDA lett az Országos Rally Bajnokság promótere

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. lett az Országos Rally Bajnokság (ORB) promótere. Az Ügynökség 2023 óta névadó támogatója a versenysorozatnak, a jövőben pedig a HUMDA kiemelt feladata lesz promóterként, hogy a jól bevált nemzetközi példák alapján minőségi, eladható termékké formálja a HUMDA Országos Rally Bajnokságot. A legfontosabb célok közé tartozik, hogy a szervezők minden esetben szavatolják a nézők, a versenyzők és a rendezvényen dolgozók biztonságát.